Do ledové zoo zajděte na Kopřivné

Do ledové zoo zajděte na Kopřivné

25.01.2022 | Zimní aktivity
Mandrila, slona indického, žirafu Rothschildovu, medvěda ušatého,lva indického, zebru Grévyho, hrocha, želvu ostruhatou a rysa ostrovida uvidíte v těchto dnech ve ski areálu Kopřivná v malé Morávce. Bát se však nemusíte, jde o sochy, které z ledových kvádrů stvořily zručné ruce umělců.

O ledovou a sněhovou nádheru se postarali zkušení řezbáři a sochaři Marián Maršálek, Filip Lysek, Igor Kučera, Václav Lemon, Albert Šimrák, Ondřej Procházka a Roman Mikuš. Třebaže se práce sochařů může zdát idylickou, za vytvořením každého díla stojí tvrdá dřina. Na své artefakty použili tvůrci 170 ledových kvádrů, každý o váze 80 kilogramů, a hromady sněhu. Ledovou kostky nejprve ořezali na speciální formátovací pile, až poté se jich ujali sochaři. Ti z několika takto opracovaných kvádrů vytvořili ledovou stěnu slepenou pomocí vody a pak pilami vyřezali tvar zvoleného zvířete. Při večerním lyžování uvidíte obyvatele ledové zoo nádherně barevně nasvícené.

Vstupné je dobrovolné, ovšem každá finanční částka do pokladničky nebo na bankovní účet jde na některý z mezinárodních záchranných projektů, na nichž se podílí Zoo Ostrava.

Fotografie
Záznam není přeložen