Vaříme spodně kvašená piva, tradiční české ležáky plzeňského typu 11 a 12%, a polotmavé silné pivo 13%. Vaření probíhá tradiční dekokční metodou z moravských humnových sladů a českých a moravských chmelů. Mladinu zakvasíme pivovarskými kvasinkami a kvasíme v otevřených spilkách. Po ukončení hlavního kvašení se mladé pivo nasuduje do ležáckých tanků, kde při teplotě cca 3°C probíhá 6 – 8 týdnů sekundární kvašení a ležení piva do doby než je správně uzrálé ke konzumaci. Občas vaříme i speciály jiných pivních stylů. Ochutnejte i naši specialitu Morousovu Pivoňku, což je nezakvašená mladina o 6%, čili nealkoholický nápoj, poněvadž alkohol spolu s CO2 vytváří až kvasinky „pojídáním“ cukrů.
Název našeho nového pivovaru Morous odkazuje svou syrovostí na historii Sudet a odráží povahu Jeseníků jako drsného kraje. Morous působí tvrdě, neústupně, ale uvnitř má dobré srdce – přesně jako sládek pivovaru, který je podle svých slov typickým morousem.
*11% a 12% světlý ležák, 13% polotmavé silné pivo a v budoucnu i jiné druhy a styly piv např. APA 12%
*sladovou nealko limonádu "Morousovu pivoňku"
*komentované prohlídky s výkladem (cca 45 min.) - 100 Kč/os. (minimálně 4 osoby, rezervace termínu prohlídky předem nutná na tel. 777 818 592). Pro skupiny možno doobjednat občerstvení dle požadavků (drobné občerstvení, oběd/večeře, rauty).
*chuťovky k pivo v naší restauraci,
NOVINKA - připravili jsme pro Vás minimuzeum ve vitríně s názvem "Teprve pivo udělá žízeň krásnou, aneb malý exkurz o pivu a pivovarnictví na Rýmařovsku", zastavte se, přečtěte si řadu zajímavostí a prohlédněti si historické pivní lahve a další artefatky, které se váží k pivovarnicvtí v našem kraji.