Křest a vernisáž v galerii Octopus

Křest a vernisáž v galerii Octopus

23.01.2017 | Aktuality
Čtyři autoři - Pavel Doskočil (socha, objekt, instalace), Petr Macl (fotografie), Rudolf Rousek (grafika) a Lukáš Vízek (objekt) - představí svá díla na výstavě PIANO UNPLUGGED v galerii Octopus. Na vernisáži v sobotu 28. ledna 2017 v 16 hodin vystoupí umělci se svou kapelou Piano

Čtyři autoři - Pavel Doskočil (socha, objekt, instalace), Petr Macl (fotografie), Rudolf Rousek (grafika) a Lukáš Vízek (objekt) - představí svá díla na výstavě PIANO UNPLUGGED v galerii Octopus. Na vernisáži v sobotu 28. ledna 2017 v 16 hodin vystoupí umělci se svou kapelou Piano. Výstava se v obou galeriích rýmařovského muzea koná do 28. února 2017.

Při této mimořádné kulturní akci Jiří Karel pokřtí první publikaci o rýmařovském muzeu a jeho dvou galeriích Octopus a Pranýř, kterou umožnil vydat Grant Ministerstva kultury ČR a podpora města Rýmařova. Věnována je čtvrtstoletí od obnovení činnosti muzea v Rýmařově. Knížka s grafickým zpracováním Romana Karla obsahuje historickou část o prvním německém muzeu v Rýmařově, jeho následném zániku v poválečné a socialistické éře i o jeho novém založení. Nechybí informace o muzejních sbírkách a vzniku uničovské, nezávislé a nonkonformní skupiny VSUV, následného rýmařovského KAVu, z něhož volné sdružení umělců OCTOPUS. Ve dvou galeriích – Octopus a Pranýř - každoročně pořádá v průměru kolem 17 výstav. Od roku 1992 do roku 2016 jejich počet přesáhli stovky. Součástí je proto obsáhlý katalog výstav  s bohatým obrazovým materiálem. Zájemci publikaci získají v Informačním centru při Městském muzeu Rýmařov. (ta)