Víkendové setkání s jesenickými krasavci

Víkendové setkání s jesenickými krasavci

18.01.2017 | Aktuality
Třetí lednový víkend slibuje podle předpovědi lákavé zimní počasí. Kratochvilné sluníčko nemá šetřit svými paprsky a křehký mráz odvážně zaklepe na okna našich příbytků. Sněhová zima pozvolně dobývá svůj letošní vrchol. Nám by stačilo vzít běžky na ramena, za

Třetí lednový víkend slibuje podle předpovědi lákavé zimní počasí. Kratochvilné sluníčko nemá šetřit svými paprsky a křehký mráz odvážně zaklepe na okna našich příbytků. Sněhová zima pozvolně dobývá svůj letošní vrchol. Nám by stačilo vzít běžky na ramena, zabalit si osvěžující svačinku a hurrrá…do bílých hor! Nejlépe jesenických.

Každý zná a má své místečko, kam nejraději popohání netrpělivé lyže. Hýčká si oblíbenou stopu, která ho spolehlivě zbaví celotýdenních starostí a vleklých povinností. Kdo chce současně obdivovat panoramatický záběr něžně pocukrované krajiny pod Pradědem, zahájí svou víkendovou sněhovou projížďku na Ovčárně. Široká a pečlivě upravovaná běžecká trať ho svede přímo k televizní věži Praděd, která dychtivě šplhá až k obláčkovému nebi. „A není kam spěchat…!“slyšíme. Vlídné sluníčko se vábivě převaluje na peřinách sněžného horizontu a příjemně nás hladí po tváři. Lyže si zatím spokojeně vrní v bílé stopě a naše oči se sytí pohledem na krystalickou krásu zasněžených keřů, stromů, kamenů a rozcestníků… Nálada jako v barevné zimní čítance!

Je povzbudivé, když se umějí návštěvníci hor mezi sebou přátelsky pozdravit a ztratit pár milých slov. „Taky se vám líbí dnešní vymalovaný den…Úžasné, že?!“ Najednou se v našich zdánlivě studených horách cítíme jako doma v teple obýváku. Jako jedna spokojená rodinka, která v podmanivé přírodě obohacuje své zdraví. Hřejivý pocit k nezaplacení. Přidaný zážitek, na který se hned tak nezapomíná. Až se v pondělí vrátíme na svá unavená pracoviště, do vydýchaných kanceláří, dílen či školních lavic, rádi si znovu promítneme skvělý film z našeho víkendového setkání s jesenickými sněhovými krasavci.

Bylo nám dobře a může být ještě líp…!

Víkend na Pradědu. Foto: Stanislav Juga