Jesenická sněhová pohádka zve na návštěvu…

Jesenická sněhová pohádka zve na návštěvu…

05.01.2017 | Aktuality
Dychtivě saháme po teplých rukavicích a čepicích. Na bundě a kabátech starostlivě zvedáme lenivý límec a… vyrážíme do sněhem pocukrovaných míst jesenického kraje. Někdo na běžkách, jiný na sjezdovkách. Nebo jen tak, pěšky na odpolední procházku. Smělé kroky zanecháv

Dychtivě saháme po teplých rukavicích a čepicích. Na bundě a kabátech starostlivě zvedáme lenivý límec a… vyrážíme do sněhem pocukrovaných míst jesenického kraje. Někdo na běžkách, jiný na sjezdovkách. Nebo jen tak, pěšky na odpolední procházku. Smělé kroky zanechávají v zaváté krajině naše křehké stopy. Sluníčko si radostně hraje na schovávanou a vytrvalý vítr zostra namíchává další koktejl sněhové nadílky. Čilé sjezdovky se ochotně prohýbají pod tíhou lyžařského nadšení. Horký čaj a voňavý grog příjemně osvěžují….

Jesenická krása je nenasytná!

Stačí překonat zbytek domácí lenosti. Vyzout zahřáté papuče. Odpoutat se od televizní obrazovky. Vydat se do sněhového království a …pozorně se dívat! Třeba nepřehlédnete jako já sytě červené šípky se zasněženými čepičkami či větvičku prohýbající se pod milostivou námrazou. No, zvažte, nechcete přece jenom zvítězit nad pohodlím a lenošením na gauči?  A raději vstoupit aspoň na pár svátečních okamžiků do svůdné krajiny jesenické zimní pohádky?

Trocha námahy se bohatě vyplatí. Odměna v podobě sněhových zážitků nenechá na sebe dlouho čekat.

02