Výstava o krásách Jeseníků

Výstava o krásách Jeseníků

03.10.2016 | Aktuality
Jeseníky jsou impozantní. Už ve svém názvu nesou poselství. Sen, kouzlo proměn ve všech ročních obdobích, sen s dominancí úžasného podzimu v barvách babího léta. Oblé rozložité hřbety, široká horská sedla se silničními přejezdy, ostře vykrojená údolí s křišťálový

Jeseníky jsou impozantní. Už ve svém názvu nesou poselství. Sen, kouzlo proměn ve všech ročních obdobích, sen s dominancí úžasného podzimu v barvách babího léta. Oblé rozložité hřbety, široká horská sedla se silničními přejezdy, ostře vykrojená údolí s křišťálovými ledovými bystřinami spěchajícími dolů po kamení a mnohdy ve vodopádech, nekonečné plochy lesů, rašeliniště, dominantní skály i jeskyně – takové jsou Jeseníky. Seznámit se s nimi blíže můžete i na výstavě v rýmařovské galerii Pranýř, která začíná 4. října v 16 hodin a potrvá do 30. října 2016. Budou zde představeny fotografie z cyklu Jak vidím Jeseníky. Soutěž již po sedmé uspořádala  Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Správa CHKO Jeseníky a Městské muzeum Rýmařov. Tak si ji nenechte ujít.  (še)

Bubáci jdou na měsíc. Vítězná fotografie Jiřího Hejtmánka v kategorii Krajina. Bubáci jdou na měsíc. Vítězná fotografie Jiřího Hejtmánka v kategorii Krajina.    

Fotografie
Záznam není přeložen