Obdivujete veterány? Jede se TROFEO NIKÉ JESENÍKY!

Obdivujete veterány? Jede se TROFEO NIKÉ JESENÍKY!

05.09.2016 | Aktuality
Už třetí ročník elegantní jízdy historických vozidel TROFEO NIKÉ JESENÍKY 2016 vstoupí o víkendu 10. a 11. září na Krnovsko, Vrbensko, Bruntálsko a Rýmařovsko. Kolona nablýskaných veteránů i závodní Tatra s Karlem Lopraisem za volantem se zastaví na několika místech, kde

Už třetí ročník elegantní jízdy historických vozidel TROFEO NIKÉ JESENÍKY 2016 vstoupí o víkendu 10. a 11. září na Krnovsko, Vrbensko, Bruntálsko a Rýmařovsko. Kolona nablýskaných veteránů i závodní Tatra s Karlem Lopraisem za volantem se zastaví na několika místech, kde si veterány hezky zblízka mohou zájemci o historii automobilů prohlédnout a také se majitelů nablýskaných krasavců zeptat na vše, co je zajímá. Třeba kolik času takovému koníčku musí věnovat, aby dědeček automobil z garáže vyjel na první šup.

Jízdu TROFEO NIKÉ JESENÍKY pořádá bruntálská společnost FEMININE ve spolupráci s Moravskoslezským krajem, agenturou CzechTourism, Sdružením pro rozvoj Moravskoslezského kraje a Euroregionem Praděd. Přidaly se také města Krnov, Vrbno pod Pradědem, Zlaté Hory a obce Karlova Studánka, Ludvíkov a Malá Morávka. Mottem je „Zpomal a rozhlédni se…“ Akce je zaměřena na rozvoj cestovního ruchu v turisticky atraktivním regionu Jeseníků. Tuzemští i zahraniční účastníci jízdy, která se těší obrovskému zájmu diváků a příznivců historických vozidel, o víkendu poznají zajímavá místa, kde stojí za to prožít dovolenou.

„TROFEO NIKÉ JESENÍKY zviditelnění náš kout republiky touto nevšední formou, milou a zajímavou snad pro všechny věkové kategorie. Jsem dost ráda, že jsme se letos setkali s podporou a vstřícným zájmem spolupracujících subjektů a chtěla bych všem, kdo se na přípravě letošního ročníku podílejí, velmi poděkovat,“říká Ing. Marcela Rotter za pořadatelskou společnost FEMININE s.r.o. „V letošním roce se tak můžeme těšit na mimořádně atraktivní skladbu automobilů, která zcela jistě vzpomínkovým kolem po trase původního okruhu důstojně oslaví i 90leté výročí 1. ČS TOURIST TROPHY KARLOVA STUDÁNKA. Samozřejmě, že náš čestný prezident a kamarád Karel Loprais tuto nádhernou jízdu svou závodní Tatrou jako již tradičně povede,“ dodává organizátorka.

Na startu budou například vozy Ford T Phaeton vyrobený v roce 1912, s nímž přijedou z Lucemburska manželé Thomovi. Z Polska se na jízdu chystá M. Stoch ve voze Aston Martin 15/98 Cabriolet (r.v. 1937). Přihlášeni jsou také manželé Toušovi z Karlových Var s vozem Wanderer W 23 Cabriolet (r.v. 1937) a mnozí další.

V sobotu se na veterány mohou těšit lidé v Krnově, na Hlavním náměstí budou k vidění od 9.15 do 10.45 hodin. Odtud vozy zamíří do Vrbna pod Pradědem, kde zaparkují v areálu Ski Arény Vrbno. Vidět je můžete od 12 do 13.30 hod. Jízda pak pokračuje na Slezskou Hartu, u hráze přehrady se veteráni zastaví od 15 do 16 hod. Nedělní program začne u Hotelu Ovčárna v národní přírodní rezervaci Praděd, účastníci jízdy se tady představí od 10 do 11.30 hodin a pak zamíří do Horských lázní Karlova Studánka (11.45 – 13.30 hod). Program pokračuje v Ludvíkově u Wellness hotelu Peras (13.40 – 14 hod). Poslední zastávkou je Malá Morávka – Kopřivná Resort pod Pradědem (14.45 – 16 hod).

Nádherný detail stařičkého volantu Stylově jako za starých časů... Na TROFEO vyjíždějí nádherné vozy. Snímky Miroslava Kiedroně