Na májový bál dorazí Vincenz Priessnitz s chotí

Na májový bál dorazí Vincenz Priessnitz s chotí

10.05.2016 | Aktuality
Zahájení lázeňské sezóny v Priessnitzových léčebných lázních v Jeseníku v sobotu 14. května 2016 ozvláštní Májový bál pod širým nebem. Začít má v 19.30 hodin na Ripperově promenádě při hudebním altánu a přijet má sám Vincenz Priessnitz s chotí. „Navazujeme na r

Zahájení lázeňské sezóny v Priessnitzových léčebných lázních v Jeseníku v sobotu 14. května 2016 ozvláštní Májový bál pod širým nebem. Začít má v 19.30 hodin na Ripperově promenádě při hudebním altánu a přijet má sám Vincenz Priessnitz s chotí„Navazujeme na rok 1839, kdy podle historických pramenů lázeňská šlechta v čele s princem Nasavským a knížetem Lichtenštejnem uspořádala ples v přírodě. Gräfenberk prý tehdy svítil do dáli jako moře plamenů,“ představuje originální zahájení sezony obchodní ředitel lázní Tomáš Rak.

I tentokrát Ripperovu promenádu osvítí louče. Účastníky bálu, kteří by měli přijít oděni nejlépe dobově,  čeká skvělá společnost i podívaná s módní přehlídkou. „Plesu se bude účastnit osm párů z východočeského Spolku panstva na tvrzi Žíželeves, kterému učarovala Priessnitzova doba, tedy tzv. biedermeier. Páry budou tančit mezi ostatními hosty, korzovat a proběhne také módní přehlídka nádherných zdobených šatů s vyšívanými korzety a bohatými krinolínami,“ popisuje Rak. Svou kreativitu však mohou předvést i přítomní hosté. Nejoriginálnější historický doplněk nebo přímo celý oděv organizátoři odmění zajímavou cenou. O historickou návštěvu ovšem nebudou ochuzeni ani hosté odpoledního programu na lázeňském hřišti. Krásné historické róby spolek představí i tam.

Přípravy zahájení lázeňské sezóny a májového bálu jsou v plném proudu a tým lidí, kteří vše vymysleli a dotahují do posledního detailu, už jen s ustaranou vráskou na čele sleduje předpovědi meteorologů. Bál se totiž může uskutečnit jen za příznivého počasí. Pokud by snad pršelo, byl by bál zrušen a vstupné by se lidem vracelo.

Snad takový scénář nenastane, nápad pořadatelů májového bálu v Jeseníku se mi ohromně líbí!

Lázně v Jeseníku se chystají k zahájení sezóny. Zahájení další sezóny si nemůže nechat ujít zakladatel lázní Vincenz Priessnitz s chotí