Panečku, vypadá to, že po krabicích oplatek se jen zapráší :-)

Panečku, vypadá to, že po krabicích oplatek se jen zapráší :-)

01.05.2016 | Aktuality
V neděli 1. května 2016 odstartovala naše velká letní soutěž pro turisty v Jeseníkách a už běží jako o závod. Ve Vrbně pod Pradědem jsem potkala dvě mladičké dívky s baťůžky, Katku a Sáru. Na skládačce, kterou si nesly z informačního centra Impuls, si prohlížely atrakt

V neděli 1. května 2016 odstartovala naše velká letní soutěž pro turisty v Jeseníkách a už běží jako o závod. Ve Vrbně pod Pradědem jsem potkala dvě mladičké dívky s baťůžky, Katku a Sáru. Na skládačce, kterou si nesly z informačního centra Impuls, si prohlížely atraktivity ve městě i jeho okolí a zdálo se jim, že zvládnout za den tři, čtyři z osmi vybraných, to nebude tak těžké. I když svůj nápad záhy poopravily: "Ani na kole to nebude tak jednoduché, jestli si to chceme na každém místě užít," míní Katka. Do IC už jsou přivezeny krabice lázeňských oplatek, jen si to představte, rovných tisíc kusů. Krabice na krabici, postaveny jsou na komíny, nebylo tu první den k hnutí. "Máme takový mezisklad na vrbenské radnici a jak budou krabičky z našeho informačního centra ubývat, budeme je doplňovat," řekla provozovatelka IC Lenka Bednaříková. Stejný počet lázeňských oplatek bylo přivezeno na Krnovsko, další tisícovka pro Bruntálsko a samozřejmě také pro Rýmařovsko.

Jestliže slyšíte o naší soutěži poprvé, vězte, že vše začíná od šikovné skládačky. Tu získáte - vždy pro daný mikroregion - v některém z informačních center  v Krnově, Bruntále, Rýmařově, Janovicích, Vrbně pod Pradědem, Karlově Studánce, na Ovčárně, na Slezské Hartě či v Horním Benešově. A pak postupujete podle instrukcí. Spoustu skládaček už Euroregion Praděd rozdal na veletrzích cestovního ruchu a co víc, některým turistům přijdou až domů! "Skládačky posíláme i těm, kteří si zakoupili zájezd do Jeseníků u CK ATIS," potvrdil výkonný manažer destinační společnosti Euroregionu Praděd Ing. Michal Blaško, Ph.D. Právě CK Atis věnovala do krabic jednu ze dvou hlavních cen - 4 denní pobyt pro skupinu až 9 osob ve vybavené chalupě „Harta“ u přehrady Slezská Harta v Leskovci nad Moravicí. Tou druhou je 4 denní pobyt pro rodinu s dětmi se snídaní v certifikovaném čtyřhvězdičkovém Horském hotelu Vidly a dárcem je DCK Rekrea Ostrava.

Získat některou z cen asi nebude tak obtížné, snad každá čtvrtá krabička s oplatky skrývá zajímavý bonus. Jestliže některý vyhrajete, určitě mi napište a třeba mi pošlete své "selfíčko", tedy autoportrét s některou z atraktivit. Pište mi na adresu viola@jeseniky-rodina.cz. Tak snadné to je. A ještě něco, o naší soutěži už se píše také na portále Novinky.cz.

Jeden z bonusů letní soutěže - v několika krabičkách oplatek je projížďka lodí Santa Maria po zátokách Slezské Harty. Snímek Stanislava Jugy