Startuje velká letní soutěž pro turisty v Jeseníkách

Startuje velká letní soutěž pro turisty v Jeseníkách

25.04.2016 | Aktuality
VRBNO POD PRADĚDEM. V zasedací místnosti Euroregionu Praděd ve Vrbně pod Pradědem se ve čtvrtek 21. dubna rozhodovalo, ke komu se přitočí Štěstěna ve velké letní soutěži pro turisty v Jeseníkách. Ta startuje už 1. května a připravil ji Euroregion Praděd ve spolupráci s kraj

VRBNO POD PRADĚDEM. V zasedací místnosti Euroregionu Praděd ve Vrbně pod Pradědem se ve čtvrtek 21. dubna rozhodovalo, ke komu se přitočí Štěstěna ve velké letní soutěži pro turisty v Jeseníkách. Ta startuje už 1. května a připravil ji Euroregion Praděd ve spolupráci s krajskou destinační společností Moravskoslezského kraje. Na čtvrtečním zasedání Rady pro cestovní ruch ER Praděd se vkládaly báječné dárky a bonusy do krabiček lázeňských oplatek Bruntálska, Krnovska, Rýmařovska a Vrbenska, které speciálně pro tuto soutěž a pro každou z uvedených oblastí upekla Unita s.r.o. Bílá Voda u Javorníku – tradiční výrobce hostií pro celou republiku.

Hlavní dárky, vouchery, vstupenky do atraktivních míst a další příjemné bonusy do krabic s oplatky vložili za dohledu členů Rady pro cestovní ruch Euroregionu Praděd její předseda Jan Krkoška (na snímku), výkonný manažer destinační společnosti Euroregionu Praděd Ing. Michal Blaško, Ph.D., a za Unitu Ing. Milan Uhlíř.  Krabice s bonusy poté putovaly zpět do pekárny Unity, kde byly zabaleny a promíchány s ostatními krabicemi.  Následně rozvezeny do informačních center.

krkoska Předseda Euroregionu Praděd Jan Krkoška vkládá cenu do krabičky oplatků. Foto: MTA

Takřka v každé čtvrté krabici se skrývá zajímavý dárek či bonus, který do soutěže věnovali partneři Euroregionu Praděd. Těmi hlavními cenami jsou poukazy na pobyt pro rodinu s dětmi v Horském hotelu Vidly od DCK Rekrea Ostrava nebo pobyt ve vybavené chalupě Harta u přehrady Slezská Harta až pro devět lidí na tři noci, a to od CK Atis. Vrbenské Centrum Stone věnovalo čtyři poukazy na pobyty v apartmánech na dvě noci až pro čtyři osoby.

"Od loňského podzimu se na přípravě unikátní soutěže podílelo celkem 46 osob. Jsou to členové Rady pro cestovní ruch a pracovníci kanceláře CK Euroregionu Praděd, zaměstnanci členských měst Euroregionu Praděd, pracovníci informačních center, správci atraktivit, novináři Moravské tiskové agentury a grafik. Oplatky do soutěže zakoupila Krajská destinační společnost sídlící v Ostravě-Vítkovicích. Byla to týmová práce s cílem motivovat potenciální návštěvníky, zejména rodiny s dětmi, ke strávení letní dovolené v Jeseníkách," sdělil výkonný manažer destinačního managementu Michal Blaško.

Soutěž je na samém startu a zapojit se do ní může kterýkoli z turistů. Je to snadné. V informačních centrech v Krnově, Rýmařově, Bruntále, Vrbně pod Pradědem, Karlově Studánce, Horním Benešově, na Ovčárně, na Slezské Hartě a v Janovicích si vyzvedne skládačku s jednoduchým návodem. Takové rozdávali zástupci Euroregionu Praděd od začátku roku také na významných veletrzích cestovního ruchu.

V každé oblasti bylo vybráno osm turistických atraktivit. Když turisté navštíví alespoň čtyři z nich, a to vždy v daném mikroregionu, musí svou přítomnost na místě potvrdit. Jak? Buď na místě získají otisk turistického razítka, nebo tady pořídí chytrým telefonem selfie fotografii. Pak zajdou do informačního centra a vymění skládačku za jednu krabici výtečných lázeňských oplatek zdarma.

Takto mohou turisté soutěžit v každém mikroregionu - na Krnovsku, na Bruntálsku, Rýmařovsku i na Vrbensku. "Jeseníky jsou nádherné místo pro dovolenou, ať už pro rodiny s dětmi, seniory i mladé lidi. Pro ty všechny je naše soutěž určena a já věřím, že ji s námi rádi absolvují a přitom poznají úžasná, atraktivní místa. Jsem rád, že máme podporu krajské destinační společnosti a chtěl bych za sebe i za starosty měst a obcí na území Euroregionu Praděd, za naše partnery pozval turisty k nám do Jeseníků," uvedl předseda Rady pro cestovní ruch Euroregionu Praděd a místostarosta města Krnova Jan Krkoška.

Bonusů v krabicích oplatků je spousta. Jsou tady třeba skipasy Ski Arény Vrbno a volné jízdenky pro děti na zdejší bobovou dráhu, poukazy na bowling i do wellness v Centru Stone Vrbno pod Pradědem, IC Impuls věnovalo poukázky na výběr polodrahokamu podle znamení. Získat můžete volný vstup do Wellness centra v Bruntále, projedete se lodí Santa Maria po Slezské Hartě nebo parním vláčkem po úzkokolejce Osoblažce. Najít můžete volnou vstupenku do zámků Linhartovy, Slezské Rudoltice, do barokní kaple V Lipkách v Rýmařově i do Pradědovy galerie U Halouzků v Jiříkově, rozhlédnete se z radniční věže v Krnově, najít můžete leporelo bruntálské Zubaté žáby a spoustu dalších bonusů. I pro místní rodiny s dětmi i třeba seniory může být objevování turistických atraktivit na území české části Euroregionu Praděd fascinující zábavou. Navíc spojenou s poznáváním i dalším zážitkem.

Na Krnovsku soutěž běží pod názvem Plnou parou a turisté se tady mohou zdarma projet na koloběžkách. Na Rýmařovsku vyzkoušejí stará řemesla, projekt běží pod názvem Hurá za kumštem. Na Bruntálsku budou hledat cíle s chytrými telefony - soutěž poběží pod názvem Vyšlápněte s chytrým telefonem. A konečně na Vrbensku mohou turisté své malé děti svézt na šlapací čtyřkolce, či vydat se k určenému cíli na elektrokolech či horských koloběžkách: projekt nese název Všude blízko.

Nikdo letní putování turistů neomezuje, snad jen čas a počet krabic. Pro každý mikroregion bylo dodáno tisíc krabic oplatků.  Lidé se tedy mohou vydat do všech čtyř mikroregionů na východní straně Jeseníků, ten pátý, Jesenicko, nabídku pro návštěvníky ještě chystá. Projekt pro jednotlivé oblasti financuje Euroregion Praděd s podporou krajské destinační společnosti Moravian Silesian Tourism.      MTA

Dárky a bonusy vložené do krabic s lázeňskými oplatky: Euroregion Praděd (hlavní ceny):
  • 4 denní pobyt pro rodinu s dětmi se snídaní v certifikovaném čtyřhvězdičkovém Horském hotelu Vidly (3 noci, 2 dospělí + až 2 děti do 15 let, nástup nejpozději do 16.12.2016, NE – ST, PO – ČT, ÚT - PÁ), dárkový poukaz věnuje DCK Rekrea Ostrava
  • 4 denní pobyt pro skupinu až 9 osob ve vybavené chalupě „Harta“ u přehrady Slezská Harta v Leskovci nad Moravicí (3 noci, nástup libovolný v období 1.5. – 26.6.2016 nebo 28.8. – 18.12.2016), dárkový poukaz věnuje CK ATIS
Objevte atraktivity naší velké letní soutěže! KRNOVSKO - "Plnou parou":
  1. Městské muzeum, Flemmichova vila v Krnově
  2. Linhartovský zámek
  3. Krnovská synagoga
  4. Radniční věž v Krnově
  5. Zámek Slezské Rudoltice
  6. Rozhledna Hanse Kudlicha v Úvalně
  7. Čtyřkola v Krnově - Fun-line
  8. Osoblažská úzkokolejka (Třemešná - Osoblaha)
BRUNTÁLSKO - "Vyšlápněte s chytrým telefonem":
  1. Zámek Bruntál
  2. Wellness Centrum Bruntál
  3. Městská expozice v Bruntále
  4. Uhlířský vrch (poutní kostel Panny Marie Pomocné)
  5. Slezská Harta (IC Leskovec nad Moravicí)
  6. Rozhledna na Velkém Roudném
  7. Razovské tufity (Centrum Slezská Harta Razová)
  8. Lávový proud u Meziny
RÝMAŘOVSKO - "Hurá za kumštem":
  1. Praděd (IC Ovčárna)
  2. Hrad Sovinec
  3. Kaple V Lipkách v Rýmařově
  4. Nedělní škola Stránské
  5. Městské muzeum Rýmařov
  6. Křížová cesta v Rudě (sousoší Malé Kalvárie)
  7. Muzeum turistických známek
  8. Hornické muzeum v Horním Městě
VRBENSKO - "Všude blízko":
  1. Karlova Studánka (IC Karlova Studánka)
  2. Kostel sv. Archanděla Michaela Vrbno pod Pradědem
  3. Naučná stezka Bílá Opava (rozcestí modré a žluté turistické trasy na Paloučku)
  4. Kosárna Karlovice
  5. Ski Aréna Vrbno (bobová dráha)
  6. Údolí Lapků z Drakova
  7. Sklářská huť TOMI Vrbno pod Pradědem)
  8. Vitrážová manufaktura Ivety Strnadové Vrbno pod Pradědem