Když žízeň, tak ji pořádně uhasit

Když žízeň, tak ji pořádně uhasit

08.04.2016 | Aktuality
Prezentace speciálů piva značky Hasič
Víte, jak vznikla značka výtečného piva Hasič, které se od roku 2015 vaří a čepuje v Bruntále, městě mezi vodou a horami? To nám prozradil Marek Dekan. Těch důvodů je hned několik: jeho táta býval léta starostou dobrovolných hasič
Prezentace speciálů piva značky Hasič

Víte, jak vznikla značka výtečného piva Hasič, které se od roku 2015 vaří a čepuje v Bruntále, městě mezi vodou a horami? To nám prozradil Marek Dekan. Těch důvodů je hned několik: jeho táta býval léta starostou dobrovolných hasičů v Bruntále a tak si ho i odvážní muži pamatují, hasiči mají pivo rádi, a když musí hasit žízeň po zápasech s ohnivým kohoutem, tak právě pivem :-) Ten název Hasič se tedy přímo nabízel. Mimochodem, pivo se v tomto městě, které je bránou do Jeseníků, vaří už od 13. století, tehdy tady drželo právo vařit pivo hned 109 domů. Tradiční postup vaření má i pivo Hasič a je výtečné chuti. Můžete si dopřát světlý ležák 11%, polotmavý ležák 12%, pšeničné pivo 11% nebo řadu speciálů až po 16% Abbey. Líbí se mi, že minipivovar Hasič stojí v samém centru města, vznikl totiž v objektu bývalé textilní továrny. Můžete se posadit do nekuřáckého pivního baru, odkud můžete pozorovat technologická zařízení pivovaru. Kdo má zájem, může se vydat na prohlídku pivovaru. K vybranému pivu můžete zakousnout tradiční dobroty českých pivařů i lahůdku méně obvyklou, prostě podle chuti. "Zveme turisty, aby přišli uhasit žízeň Hasičem a poznat, jak se vlastně takové pivo vaří. Zvažujeme i vaření nealkoholického piva a usilujeme o získání certifikované značky Jeseníky - originální produkt," řekl Marek Dekan.