Když na výletě v Razové vyhládne…

Když na výletě v Razové vyhládne…

11.11.2017 | Aktuality
S dědečkem Stanislavem jsme si v minulých dnech vyšlápli na výlet kolem Slezské Harty. Lákala nás  prohlídka razovských tufitů, které před jedním až jedním a půl milionem let vznikly výronem lávy z Velkého Roudného.
Po zajímavé procházce mně pořádně vyhládlo. Kde se

S dědečkem Stanislavem jsme si v minulých dnech vyšlápli na výlet kolem Slezské Harty. Lákala nás  prohlídka razovských tufitů, které před jedním až jedním a půl milionem let vznikly výronem lávy z Velkého Roudného.

Po zajímavé procházce mně pořádně vyhládlo. Kde se posilnit? Adélka Chylíková z bruntálského Městského informačního centra nám doporučila restauraci v nedalekém novém moderním rekreačním a plně bezbariérovém hotelovém komplexu Centrum Slezská Harta v Razové. Jenže dědeček namítal, že prý to tam bude jistě drahé. Byl však příjemně překvapen. Mají zde menu v ceně 70 korun. Od pondělí do pátku si můžete vybrat ze dvou jídel, v sobotu a neděli vaří jedno. Zvolili jsme si vepřové na kmínu s rýží a rajskou polévkou.

Osobně jsme chtěli poděkovat kuchaři. Vedoucí hotelového komplexu Radomír Caletka nás s dvaapadesátiletým Miroslavem Včelným ochotně seznámil. Pan kuchař pochází sice z Ostravy, jenže má přítelkyni Moniku v nedalekém Leskovci, a tak se s ní zabydlel v malebném podhůří Nízkého Jeseníku a vyvařuje dobroty pro svou milou a pro rekreanty, turisty i další hosty hotelového komplexu. „Naši strávníci milují klasiku, například vepřoknedlozelo, guláš, svíčkovou, ale i nadívané kuřecí řízečky, steaky a jiné speciality, třeba smažené tvarůžky,“ uvedl pan Miroslav.

Centrum Slezská Harta rovněž zajišťuje rozvoz jídel místním občanům. Předplatitelům z Razové zdarma, ostatní si připlatí pětikorunu. Menu na každý týden pravidelně zveřejňuje na svém webu.

Miroslav Včelný při práci. Foto: Stanislav Juga Moderní a navíc bezbariérové zařízení Centrum Slezská Harta v Razové se bezesporu zaslouží o rozvoj rekreačního ruchu v této oblasti. Foto: Stanislav Juga