Naplánujte si výlet do zasněženého Krnova

Naplánujte si výlet do zasněženého Krnova

26.01.2022 | Zimní aktivity
Ačkoli většina návštěvníků Jeseníků míří v těchto dnech na zasněžené svahy nebo do bílých stop, stojí za to se blíže seznámit také se zdejšími pozoruhodnými místy. Naplánovat si například výlet do Krnova.

Zastavte se nejprve ve zdejším turistickém informačním centru. Cestu po Krnovu pak zpříjemní hledačky pro děti. Nezaberou moc času a pobaví se při nich celá rodina. Zároveň vám zde doporučí pamětihodnosti i oblíbené turistické cíle. Otevřeno mají od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin. V sobotu od 9 do 13 hodin.

Domluvit si můžete skupinovou prohlídku radniční věže. Seznámíte se s padesát dva metry vysokou kráskou a dozvíte zajímavosti z historie, nakouknete do věžních hodin s hodinovým strojem, vyrazíte si Krnovský groš a prohlédnete výstavu Od textilky k archivu. Prohlídku věže si domluvíte také na telefonním čísle 554 697 697. Procházku si užijete přímo v centru města, kde se nacházejí panely s informacemi o dějinách Krnova.

Synagogu si prohlédnete od pondělí do pátku vždy v celou hodinu od 10 do 12 a od 13 do 15, v pondělí a ve středu do 16 hodin. Průvodce kontaktujte telefonicky na čísle 608 64 34 87, ten synagogu do pěti minut otevře. Uvidíte zrekonstruovaný svatostánek, expozici věnovanou židovským průmyslníkům a vystoupat můžete do jedné z věží. Zamiřte rovněž do kostela sv. Benedikta, je přístupný po celý rok a nachází se zde unikátní soubor restaurovaných nástěnných maleb, které nemají v českém Slezsku obdoby. Prohlídky se konají v pondělí, ve čtvrtek, v sobotu a v neděli od 13 do 17 hodin. Po zavolání na číslo 731 623 421 bude kostel otevřen do 15 minut. Poslední prohlídku lze objednat nejpozději v 16 hodin.

Vydat se dá po naučných stezkách. Nejnovější je na Ježníku – Horky-Kabátův kopec. K nejvíce navštěvovaným patří stezka Bezručův vrch a Cvilín. Čtvrtá stezka vede přírodní památkou Staré hliniště.