Nenechte si ujít dobu předvánoční

Nenechte si ujít dobu předvánoční

30.11.2023 | Zimní aktivity
Města i obce v Jeseníkách připravily na prosinec nejrůznější akce, při nichž si můžete zkrátit čas čekání na vánoční svátky. Slavnostní rozsvícení symbolu Vánoc v Bruntále se koná už v pátek 1. prosince 2023 v 17 hodin. Od 16 hodin začne bohatý program, hrát bude Městský dechový orchestr, nebude chybět prodejní jarmark, betlém ani zvonička. Novinkou bude anděl a světelná brána. Vánoční program oživí náměstí Míru během celého adventu. V plánu jsou koncerty a další vystoupení. V pátek 15. prosince v 16.30 odstartuje provoz veřejné kluziště.

V sobotu 2. prosince 2023 si na Vánočním jarmarku v Dívčím Hradě užijete betlém a lidové prostředí s dřevěnými domečky s ukázkami tradičních vánočních zvyků. Vybrat si budete moci vánoční ozdoby, dekorace, dárky a další drobnosti, setkat se a vyfotit s Olafem a Grinchem. A děvčátka i chlapci určitě sdělí svá nejtajnější přání Ježíškově poště. Navíc vás povozí koník nebo se projedete v dřevěném povozu. K tomu bude hrát Cimbálová muzika Háj a čekají vás pochoutky z grilu, udírny i pánve.

V neděli 3. prosince 2023 slavnostně zapálí první svíčku na adventním věnci na zazimované kašně a rozsvítí vánoční strom v Rýmařově. Vánoční jarmark a tvořivé dílny jsou připraveny v budově radnice, vystoupí kapela Halejuja Band a žáci ZUŠ Rýmařov. Také v Karlově Studánce se v neděli v 16 hodin rozzáří vánoční stromeček u lázeňského domu Libuše.

Až do neděle 3. prosince si můžete prohlédnout zajímavé umělecky ztvárněné adventní věnce ve Flemmichově vile v Krnově. Získáte tak inspiraci pro vlastní tvorbu nebo si zde vhodnou dekoraci zakoupíte. Adventní trhy s rozsvícením stromu a zábavnou hrou Andělská zastavení jsou v Krnově připraveny od první adventní neděle. Začátek je v 15 hodin.