Vyzkoušejte své štěstí v Pradědově galerii v Jiříkově

Vyzkoušejte své štěstí v Pradědově galerii v Jiříkově

13.12.2023 | Zimní aktivity
Největší vánočně vyzdobený dřevěný betlém na světě uvidíte v Pradědově galerii u Halouzků v Jiříkově. Originální betlém tvoří přes 150 soch. Také letos v galerii najdete nové prohlídkové prostory, které zaujmou všechny návštěvníky. Kromě jiného nové velké peklo.
Podle řezbáře Jiřího Halouzky jde v něm o boj mezi dobrem a zlem. Nápis nad sklepením pekla zní: Vstup jen hodným lidem. Pro ty zlé totiž už hoří oheň pod kotly a čerti netrpělivě vyhlíží koho by lapili. Ale nad vším dohlíží anděl Archanděl Michael se svou nebeskou jízdou tak, aby dobro vždy zvítězilo.
Své štěstí si vyzkoušíte ve vánoční tombole, v níž vyhrává každá desítka a výherce získá výhru z velké tajemné truhly. Letos přibyla zlatá truhlička. Kdo vytočí číslo 57, vyhrává cenu v hodnotě 1 500 korun. Tombola začíná v sobotu 16. prosince 2023 a potrvá do 1. ledna 2024. Vyhlížejí vás i nově vyřezaná exotická zvířata v nadživotní velikosti. Například velbloudi, sloni, surikaty. Otevřeno je od úterý do neděle od 9 do 17 hodin. Teplo a občerstvení zajištěno.