Nenechte si ujít Rybovu vánoční mši, tříkrálový průvod ani procházku po Sovinci

Nenechte si ujít Rybovu vánoční mši, tříkrálový průvod ani procházku po Sovinci

03.01.2024 | Zimní aktivity
Ačkoliv vánoční svátky pro mnohé už skončily, zavzpomínat na ně a poslechnout si Českou mši vánoční J. J. Ryby můžete ve farním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Bruntále v sobotu 6. ledna 2024 v 17 hodin. Účinkují Smíšený pěvecký sbor Bruntál, pěvecký sbor Bílovec a sólisté, Komorní orchestr Kopřivnice. Diriguje Jiří Šikula. Vstupné je 50 Kč. Předprodej vstupenek zajišťuje Městské informační centrum Bruntál.

Charita Krnov v rámci tradiční tříkrálové sbírky zve do průvodu s živým velbloudem, třemi králi, pastevci se zvířaty a dobrými lidmi. Sraz je ve 14 u kostela sv. Martina odkud se průvod vydá na náměstí ke krnovskému betlému, kde tři králové předají dary děťátku v jesličkách. Na náměstí bude připraveno občerstvení. Nebude chybět focení a jízda na velbloudovi i hudební vystoupení ZUŠ Krnov.

 

Zažít krásy hradu Sovince v zimním kabátě můžete v sobotu 6. ledna 2024. První otevření hradu v novém roce se koná od 9 do 16 hodin. Prohlídky základního okruhu začínají v 9.30 a poslední v 15 hodin.