Vyznáváme aktivní turistiku a sport

Vyznáváme aktivní turistiku a sport

17.12.2015 | Průvodce s Violou

Obujte pevné boty
Fenoménem Jeseníků zůstává pěší turistika, stovky kilometrů precizně značených turistických tras křižujících hory i nové naučné stezky. Někomu stačí vystoupat po asfaltové silnici na Praděd a rozhlédnout se z vyhlídkové věže vysílače do všech

Obujte pevné boty

nordic-walkingFenoménem Jeseníků zůstává pěší turistika, stovky kilometrů precizně značených turistických tras křižujících hory i nové naučné stezky. Někomu stačí vystoupat po asfaltové silnici na Praděd a rozhlédnout se z vyhlídkové věže vysílače do všech světových stran. Druzí volí raději kamenné stezky a ten neuvěřitelný pocit volnosti a svobody. Nemusíte dlouhý čas potkat ani živáčka, usednete na hřebeni, někde na kameni či do trávy a koukáte do krajiny. Na dlouhé výpravy už se vyplatí mít plán a po ruce nejen kvalitní mapu, ale třeba také rozpis linek turistbusů. Zajíždějí do velkých rekreačních center a umožňují dostat se navečer zpátky do svého hotelu nebo k zaparkovanému vozidlu.

Krátké trasy:

Karlova Studánka, Hubertus: po žluté k rezervaci Bílá Opava – vodopády Bílé Opavy – rozcestník nad vodopády Bílé Opavy – po modré zpět do Karlovy Studánky. Délka trasy 7,5 km, převýšení 350 m, vhodné pro důchodce i rodiny s dětmi, náročnost střední, schůdné: květen – říjen.

Fotografie
Ski areál Přemyslov
Nabíjecí stanice - Heroltická