Zážitky na sněhu

Zážitky na sněhu

17.12.2015 | Průvodce s Violou

Běžky jsou fajn, ovšem v poslední době mne zcela pohltil pohyb na sněžnicích – vyšlapávám si vlastní stopu lesem, kráčím lehce po sněhové přikrývce a připadám si jako „první objevitel“ nedotknuté krajiny. Cesta i po hlubokém sněhu se mění v příjemnou zimní proch

viola-krmi-ptakyBěžky jsou fajn, ovšem v poslední době mne zcela pohltil pohyb na sněžnicích – vyšlapávám si vlastní stopu lesem, kráčím lehce po sněhové přikrývce a připadám si jako „první objevitel“ nedotknuté krajiny. Cesta i po hlubokém sněhu se mění v příjemnou zimní procházku. V tichu, za tlumených kroků, sleduji stopy srnky, která hledala něco k snědku. Sněžnice mi umožňují prožít dobrodružství mimo stezky. Kouzlu poznávání zasněžených zimních hor na sněžnicích jsem zcela propadla.

Na svahy s tulenními pásy. Pokud vás upravené sjezdovky a fronty u nástupu na lanovku už nudí, poznejte Hrubý Jeseník ze zcela jiné stránky. Vzrušující zážitky na vás čekají hned za hranicemi lyžařského střediska. Uniknout z davu a objevovat nádheru zimních hor v jejich nejčistší kráse umožňuje skialpinismus, kdy lyže jsou speciálně uzpůsobené pro pohyb ve volném terénu. Chůzi do kopce usnadňují stoupací „tulenní“ pásy a sjezd si užíváte díky větší šířce lyží.