Otloukej se píšťaličko vrbová…

Otloukej se píšťaličko vrbová…

22.03.2016 | Aktuality
Velikonoční svátky u Halouzků v Jiříkově letos spojili s  píšťalkami. Kdo si je bude chtít zhotovit  z čerstvého vrbového prutu,  nechť do galerie v Jiříkově zavítá ve dnech od 26. do 28. března 2016. Jiří Halouzka nařezal dostatek proutí  a se svými syny návštěvn

Velikonoční svátky u Halouzků v Jiříkově letos spojili s  píšťalkami. Kdo si je bude chtít zhotovit  z čerstvého vrbového prutu,  nechť do galerie v Jiříkově zavítá ve dnech od 26. do 28. března 2016. Jiří Halouzka nařezal dostatek proutí  a se svými syny návštěvníkům poradí a předvede, jak  se tóny zakleté z větví získávají. Halouzkovi navíc pro malé zájemce připravili i různé hry. Děti budou hledat poklady, povozí se na kolotoči a prohlédnou si anděly a také spoustu vyřezávaných zvířat a dalších exponátů v rozsáhlé Halouzkově galerii.

A ještě jedno překvapení Halouzkova rodina připravila pro své návštěvníky. Až do konce velikonoc jsou v jiříkovském kostele vystaveni všichni andělé, které uznávaný řezbář zhotovil. Je jich čtyřiasedmdesát!

Březnové svátky jara zahájí sérii kulturních programů, které letos v Jiříkově plánují pro děti i jejich rodiče. Tak například od 29. do 30. března 2016 se budou pálit čarodějnice a o prvním dubnovém dni ve 14 hodin vzlétnou nad galerií ohniví draci. V prvních třech červencových dnech se do Jiříkova sjedou řezbáři na sympozium, které bude přístupno veřejnosti.  (še)

V Halouzkově galerii se děti povozí na konících a dalších zvířatech. Foto: archiv Euroregionu Praděd V Halouzkově galerii se děti rády vozí na zvířatech. Foto: archiv Euroregionu Praděd