Muzejní noc a dvě nové výstavy vás čekají v Rýmařově

Muzejní noc a dvě nové výstavy vás čekají v Rýmařově

01.06.2022 | Letní aktivity
Na Muzejní noc 2022 na téma Stromy jako obydlí zamiřte s potomky v pátek 3. června 2022 do Rýmařova. Začne v 17.30 před budovou muzea na náměstí Míru. Na chlapce a děvčata čekají nejrůznější tematické úkoly, výtvarné dílny a meditační cvičení. Akce se koná v rámci festivalu muzejních nocí 2022, který pořádá Asociace muzeí a galerií České republiky s podporou Ministerstva kultury.

Výstavu fotografií šternberského surrealistického fotografa Romana Kubíka s názvem Otisky a (ne)znamení zahájí v Galerii Octopus v Rýmařově v sobotu 4. června 2022 v 16 hodin. Na vernisáži se setkáte s básníkem, prozaikem a teoretikem surrealismu Františkem Dryjem a filozofem a spisovatelem Šimonem Svěrákem. Výstava, na které s rýmařovským muzeem spolupracuje Sdružení Analogon, potrvá do 26. června 2022.

V úterý 7. června v 17 hodin v komorním prostoru Galerie Pranýř rýmařovského muzea zahájí starosta rýmařovského sboru dobrovolných hasičů Otakar Meissel výstavu s názvem 150 let činnosti Sboru dobrovolných hasičů v Rýmařově. Těšit se můžete také na prohlídku hasičského auta.

Fotografie
Záznam není přeložen
Záznam není přeložen