Nový cyklobus propojí celé Jeseníky

Nový cyklobus propojí celé Jeseníky

30.06.2022 | Letní aktivity
Olomouckou a moravskoslezskou část Jeseníků propojí letos poprvé přímé spojení. Lidé se tak pohodlně a bez přestupu dostanou na Červenohorské sedlo z Ostravy, Opavy nebo Krnova. Zároveň budou moci nechat auto na odstavném parkovišti, prochodit hory a autobusem se dostat zpět.

Cyklobus vyjel poprvé v neděli 12. června. Vznikne přímé spojení z Ostravy přes Opavu, Krnov, Bruntál, Malou Morávku na Červenohorské sedlo až do Koutů nad Desnou. Cyklobus bude jezdit o víkendech a o svátcích až do 11. září. Přepravovat bude jak cyklisty s koly, tak i pěší turisty. Přímé spojení cyklobusem vznikne propojením linek Ostrava-Malá Morávka a Malá Morávka-Kouty. Linku provozuje společnost Z-Group bus a finančně ji podpořila olomoucká i moravskoslezská centrála cestovního ruchu. Detail spojení najdete na: idos.cz

TIP NA VÝLET:
Vystupte například v Koutech nad Desnou na zastávce Most a vydejte se po zelené turistické značce směrem na Petrovku k chatě Švýcárna, kde můžete ochutnat místní borůvkový likér. Odtud pak vyrazte na Praděd. Trasa má celkem 10,2 km a převýšení 887 m.
Ze stejné autobusové zastávky se můžete vydat i po modré stezce směrem k dolní nádrži Dlouhé Stráně. Přes Divoký důl, který je spíše pro zdatnější turisty, se dostanete po 10,3 km až na Praděd.