Spanilá jízda veteránů Trofeo Niké projede Jeseníky

Spanilá jízda veteránů Trofeo Niké projede Jeseníky

05.09.2022 | Letní aktivity
Spanilá jízda historických vozidel Trofeo Niké projede o víkendu 9. až 11. září 2022 Jeseníky. Letošní ročník je věnován vzpomínce na šestinásobného vítěze nejtěžší pouštní Rallye Paris – Dakar Karla Lopraise.
Historická vozidla s datem výroby 1907 až 60. léta 20. století s dobově nastrojenými posádkami můžete v pátek 9. září obdivovat v Suché Rudné odkud vyrážejí na 90 kilometrů dlouhou trasu přes Dlouhé stráně do zámeckého resortu Sobotín a pak zpět do Malé Morávky.

V sobotu 10. září potkáte naleštěné veterány v Bruntále a potom směrem na Slezskou Hartu. V podmanivém prostředí razovské zátoky Slezské Harty zažijete propojení historických automobilů s vyhlídkovými, sportovními i historickými letadly a vodními plavidly. K vidění bude také historická zemědělská technika.

V neděli 11. září se účastníci Trofea Niké zastaví ve Vrbně pod Pradědem, kde je připravený program v kostele sv. Michaela Archanděla. Letošní zakončení v Karlově Studánce je zároveň věnováno Lázeňskému kulturnímu salonu k 240. výročí založení obce. Připraveno je vystoupení Ivany Christové, Martina Maxi a mezosopranistky Andrei Kalivodové