Vydejte se na zahájení sezony zámku Linhartovy

Vydejte se na zahájení sezony zámku Linhartovy

25.04.2023 | Letní aktivity
Turistická sezona na zámku v Linhartovech začne v sobotu 29. dubna 2023 v 10 hodin. Těšit se můžete na neuvěřitelnou expozici - papírový svět hraběte Sedlnického, jehož autorem je kastelán Jaroslav Hrubý. Spatříte sto šest papírových postav od samotného hraběte a jeho manželky, dvorní dámy, ale i zbrojnoše, kuchaře, kata, až po darebáka. Prostě všechny postavy, které jejich tvůrce stihl ve chvílích volna, o sobotách i nedělích, doma i na zámku vytvořit. Trvalo mu to za dva a půl roku. Výsledek jeho práce je skutečně unikátní a jedno je jisté - na žádném zámku v České republice a možná ani na světě nic podobného neuvidíte.

Milovníky divadla jistě potěší expozice věnovaná 70. let loutkového divadla Krnováček, příznivce hudby zase kytary  z Varhanářské školy Krnov, nebude chybět keramika Jana Kutálka, papírové modely hradů a zámků a mnoho dalších. Kromě toho jsou připraveny výstavy obrazů Ivy Mrázkové, honorární konzulky Lucemburska, Portréty bruntálské výtvarnice Růženy Urbanové, karikatury brněnského umělce René Janoštíka a díla polských výtvarníků. Sbírku mincí předvede krnovský sběratel Radek Hanel.

Prohlídky zámku začínají vždy v celou hodinu. Po dohodě s kastelánem jsou možné skupinové prohlídky (s minimálním počtem 10 osob) mimo otevírací dobu.