Lázeňská sezona v Jeseníku začne dnem pramenů a bohatým programem

Lázeňská sezona v Jeseníku začne dnem pramenů a bohatým programem

02.05.2023 | Letní aktivity
Priessnitzovy léčebné lázně společně s městem Jeseník zahájí 176. lázeňskou sezonu ve dnech 11. až 14. května 2023. Ve čtvrtek 11. května začne několikadenní program Dnem pramenů. Ten každoročně lidem připomíná, že voda je v našem životě nezbytná, dokáže léčit, je však nutné se o ni starat.

V 10 a 15 hodin se zájemci mohou vydat na komentované procházky k nazdobeným pramenům v lázních a blízkém okolí. Od 14.30 do 17.30 hodin je připravený ve Smetanových sadech program pro rodiny s dětmi, kde nebude chybět lesní pedagogika, možnost zapůjčení sportovního náčiní a další zábava.  Komentovaná procházka Smetanovými sady pak začíná v 15 hodin.

V pátek 12. května bude nové lázeňské sezoně věnován kulturní program na Masarykově náměstí. Od 16. hodin zde vystoupí TC Yesdance, cimbálová muzika Grunt, Down Beat Dixieland Band, Richard Baksevanidis & BAKSI, Petr Martinák a Janek Ledecký.

V sobotu 13. května se dění přesune do lázní před Sanatorium Priessnitz, kde ve 13 hodin zahájí sezonu Dechový orchestr mladých ZUŠ Jeseník, Spolek panstva a uskuteční se žehnání pramenům. Na hřišti od 14 hodin zahraje Klarinetový Quartet a Žesťový Quintet vojenské hudby Olomouc, vystoupí žáci SZUŠ Taneční Jeseník, Zakázané sny, YES BLUES, Rosomák Olympic revival, Tereza Mašková a The Machine.

V neděli 14. května bude přístupná vyhlídková věžička Priessnitz. Ve 13 hodin se pak otevře kaple a hrobka zakladatele lázní.