Prohlédněte si kostely v noci

Prohlédněte si kostely v noci

29.05.2023 | Letní aktivity
Využijte možnosti a navštivte církevní památky v rámci akce Noc kostelů v pátek 2. června 2023. V Krnově bude už od 17 hodin bude otevřen kostel sv. Martina, kde je připraven koncert Chrámového sboru, který začne ve 20 hodin. Vystoupat lze i na věž kostela. V Evangelickém kostel na Husově náměstí máte možnost vyjít do věže a čeká vás rovněž hudební program například s dětskými sbory Janáčkovo Brumendo a Voices. Navštívit můžete kostel sv. Benedikta v Krnově Kostelci. V sakristii se nachází soubor nástěnných maleb, který nemá v českém Slezsku obdoby.

Ve Vrbně pod Pradědem v kostele sv. Archanděla Michaela vás od 19 hodin přivítá literárně-hudební pásmo Popelka Nazaretská. Prohlídka kostela je možná od 19 do 21 hodin.

Skvostná barokní kaple V Lipkách v Rýmařově z 18. století je označovaná jako perla severomoravského baroka. Zaujme vás především freskami, které vytvořil olomoucký malíř Ferdinand Naboth se svým učněm Janem Kryštofem Handkem. Od 18 hodin zazpívá pěvecký sbor Bernardiny z Břidličné. V rýmařovském kostele sv. Archanděla Michaela je připraven varhanní koncert a výstava velkoformátových fotografií Člověk a Víra. Na okolí Rýmařova  se podíváte z kostelní věže.

Kostel sv. Jakuba staršího v Dolní Moravici je uveden už v roce 1351. Jeho dnešní podoba je výsledkem pozdějších přestaveb. Ve vnitřním vybavení kostela zaujme zvláště iluzivní nástěnný oltář, nesoucí obraz sv. Jakuba staršího od Johanna Franze Greipela z doby před rokem 1798.

Kostel Neposkvrněného početí Panny Marie v Holčovicích bude otevřen po celý den. Jeho historii přiblíží výstava fotografií a snímky zvonu. Od 18 hodin začne komentovaná prohlídka a koncert. Nahlédnout budete moci také do kostela sv. Anny v Andělské Hoře, ale i v dalších obcích a městech v Jeseníkách.

V