Lesní slavnost Lapků z Drakova opět v Biskupských lesích

Lesní slavnost Lapků z Drakova opět v Biskupských lesích

18.07.2023 | Letní aktivity
Oblíbená Lesní slavnost Lapků z Drakova se uskuteční o víkendu 22. až 23. července 2023. V sobotu si zábavu užijete od 10 do 20 hodin, v neděli pak od 9 do 17 hodin. O podívanou se postarají skupiny historického šermu, kejklíři, po oba dny vystoupí několik kapel různých žánrů, předvedou se zruční řezbáři a další řemeslníci, k vidění bude ukázka historické tavby železa a zájemci si zkusí rýžování zlata
Soutěživá děvčátka a chlapci do 15 let se určitě vydají hledat zlatý poklad Lapků z Drakova, který je ukryt někde v hlubokém lese. Zatím jej nikdo nenašel a tak možná to budete právě vy, kdo ho objeví. Stanovišť je osm a nenajdete-li je všechny, nezoufejte. K vyzvednutí odměny z pokladu lapků postačí, předložíte-li pořadatelům na konci putování otisk alespoň pěti razítek. Lesníci Biskupských lesů připravili zábavnou lesní pedagogiku s vystoupením sokolníků. Děti si vysadí strom a dozvědí se zajímavosti o lese a jeho obyvatelích. Přihlásit se můžete i do Drakovského plaváčka, soutěže o nejrychleji splavovaný míček v řece Černá Opava.
Nebude chybět tombola se zajímavými cenami. Na šťastné výherce jich čeká dvě stě. Hlavními cenami jsou televize, automatická pračka či víkendové pobyty na loveckých chatách a rekreačních zařízeních v Jeseníkách a Beskydech.
Z Vrbna pod Pradědem na Drakov je zajištěna kyvadlová autobusová doprava. Kdo přijede až na Drakov autem, na parkovišti na louce u lesa zaplatí za parkování 50 korun. Vstupné na akci je 50 korun, děti mají vstup zdarma.