Slezská Harta ožije festivalem dračích lodí

Slezská Harta ožije festivalem dračích lodí

15.08.2023 | Letní aktivity

Devátý ročník festivalu dračích lodí se koná 18. až 20. srpna 2023 v Leskovci nad Moravicí na Slezské Hartě. Užijete si dny plné soutěží, adrenalinu a nezapomenutelné zábavy. Budete mít možnost nejen sledovat vzrušující závody dračích lodí , ale také se zúčastnit různých aktivit a her na břehu. Očekávejte živou hudbu, ukázky tradičních tanců, letní kino i občerstvení. Pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet pádlování na vlastní kůži, bude připravena možnost vyzkoušet si se svými dětmi dračí loď spolu s instruktáží od zkušených profesionálů.

Posádky závodí v těchto kategoriích:

O pohár mikroregionu Slezská Harta - 20 pádlujících MIX
Minimální počet pádlujících 16 + bubeník, v posádce musí být minimálně 4 pádlující ženy. Určeno pro amatérské posádky z členských obcí Mikroregionu Slezská Harta, které reprezentují danou obec.

O pohár Moravskoslezského kraje (mimo mikroregion) – 20 pádlujících MIX
Minimální počet pádlujících 16 + bubeník, v posádce musí být minimálně čtyři pádlující ženy. Určeno pro všechny ostatní amatérské posádky bez rozdílu regionu.

Kategorie SPORT MIX – 20 pádlujících 
Minimální počet pádlujících 16 + bubeník, v posádce musí být minimálně 8 pádlujících žen. Kategorie je určená pro posádky, které se účastní i jiných závodů dračích lodí než samotného závodu na Slezské Hartě.

V pátek 18. srpna začnou od 14 hodin tréninky.  V sobotu 19. srpna se posádky utkají na hladině Slezské Harty ve sprintu na 200 metrů a v neděli 20. srpna na trati dlouhé 1000 metrů.