Zamiřte na Krnovské hudební slavnosti

Zamiřte na Krnovské hudební slavnosti

29.08.2023 | Letní aktivity
Dvaadvacátý ročník Krnovských hudebních slavností zahájí v neděli 3. září 2023 kytarový virtuos Lubomír Brabec v Koncertní síni sv. Ducha v Krnově. Zazní nejen nejžádanější skladby z umělcova repertoáru, ale také ty, které překvapí nejednoho posluchače. Spolu s Lubomírem Brabcem vystoupí sopranistka Karolína Cingrošová Žmolíková.
V pondělí 4. září v 17 hodin se u Bauerova památníku představí Colorful People a v úterý 5. září v 16 hodin v Zahradě smyslů vystoupí Krnovanka. Na oba koncerty je vstup zdarma. Ve středu 6. září v 19 hodin v Koncertní síni sv. Ducha zahraje hudební skupina KrisKros klasické i populární hity v aranžích doplněných o beatbox. Jednou ze členek je krnovská rodačka Lada Soukupová.

Ve čtvrtek 7. září se hudební slavnosti přesunou do půvabné krnovské synagogy, kde se od 19 hodin představí Musica Dolce Vita s Písněmi beze slov. Koncert nabídne skladby hudebních skladatelů židovského původu a dále díla slavných skladatelů psaných na hebrejské motivy. Název je odvozen od skladby izraelského skladatele Paula Ben-Haima, jež je typickou ukázkou židovské melodiky a charakteristické harmonie.

Závěrečný koncert v neděli 10. září se uskuteční v městském divadle, kam zavítá Ondřej Havelka s Pokladem na stříbrném plátně. Program Melody Makers sestavili z nejhezčích písňových pokladů, které zazněly na filmovém plátně ve 30. a 40. letech. Zazní nejen skladby americké provenience, ale i nesmrtelné písně z nestárnoucích komedií s Oldřichem Novým, Hugem Hassem, Adinou Mandlovou a dalšími hvězdami českého filmu.

Festivalová část se koná v pátek 8. a v sobotu 9. září v parku u městských lázní. Těšit se můžete na vystoupení populárních skupin MIG 21 či O5 a Radeček, známých zpěváků Kamila Střihavky a Michala Prokopa nebo uznávaných raperů Sergeie Barracudy, Calina, a Smacka One, v DJ´s zóně zahrají Emilio, Stany, Din Jarryn, Ian Blond a spousta dalších. Jak se v minulých letech stalo tradicí, představí se rovněž domácí interpreti - v pátek to bude BigBand Krnov a zpěvačka Trin, v sobotu se návštěvníci mohou těšit na skupinu The Lucky Ones.  Doprovodný program obohatí  dětská a DJ´zóna, fotokoutek či hudební workshopy