Zkuste si vyběhnout schody na Cvilín

Zkuste si vyběhnout schody na Cvilín

26.09.2023 | Letní aktivity
Přijďte si s celou rodinou užít velký sportovní den na Cvilíně, porovnat svou výkonnost s kamarády, otestovat kondici, zažít sportovní atmosféru či si jen tak změřit čas, za kolik to dáte. Sedmý ročník populárního závodu Cvilínské schody v Krnově, který přitahuje každý rok stovky zájemců, aby si vyzkoušeli zdolání 218 schodů, se koná v sobotu 30. září 2023.
Určen je všem kategoriím – od chlapeckých a dívčích až po veteránky a veterány. Kvalifikační běh startuje v 10 hodin. Odměnu si odnesou všichni účastníci velkého i malého finále. Vítězové jednotlivých kategorií získají autorský pohár. Pokud vás nebaví běhat samotným, pak vyzkoušejte soutěž týmů. Jde o neoficiální závod, kdy závodníci v rámci své registrace vytvoří tříčlenný tým. Každý jeho člen musí být registrován do závodu jednotlivců a jeho nejlepší čas dne se započítává i do závodu týmů.
Rodiny s dětmi si zasoutěží v rodinném běhu, který začne v 10.30. Za odměnu dostanou diplom. Děti navíc obdrží limitovanou kovovou medailí a drobný dárek při slavnostním vyhlášení výsledků na pódium. Účast v dětském závodu je limitována věkem do 15 let. Doprovod je povolen.
V lesoparku na vrcholku Cvilína připravili organizátoři bohatý sportovně laděný doprovodný program. Například mini-orientační běh, slack-line (chůze po laně), laserovou střelnici, holandský billiárd, DiscGolf či canicross - běh se psem.