Zahajte turistickou sezonu na zámku v Linhartovech

Zahajte turistickou sezonu na zámku v Linhartovech

16.04.2024 | Letní aktivity
S příchodem jara ožívá zámek Linhartovy novými expozicemi, které slibují nevšední zážitky pro každého. Přijeďte v sobotu 20. dubna 2024 ve 14 hodin a buďte součástí otevření zámku plného nových expozic. Od keramiky přes historické modely až po úchvatné ilustrace a fotografie.
Mezi vystavujícími najdete díla Jozefa Danyia, Adrey Klose, Adolfa Borna, nadšeného fotografa Jiřího Hajduka, který představí své fotografie z prostředí zámku v Hradci nad Moravicí, a mnoho dalších. Mladé umělecké talenty zastupuje Adam Hoferek, nadějný sochař, jehož figurky zvířat a komiksových postav si získaly srdce veřejnosti.
Za velké překvapení letošní sezony lze považovat výstavu historických telefonů, kde si děti budou moci vyzkoušet práci telefonní spojovatelky. Další pozornost jistě upoutá expozice malých zrcátek. Děti se mohou těšit rovněž na výstavu, která je zasvěcená večerníčku Chaloupka na vršku od Šárky Váchové, na expozici krásných panenek a dřevěných aut od manželů Navrkalových nebo papírové modely hradů a zámků Petra Voráče.