Léto s Igráčkem si užijete v Krnově

Léto s Igráčkem si užijete v Krnově

26.06.2024 | Letní aktivity
Putovní rodinná výstava Fenomén Igráček začne od pátku 28. června 2024 v Městském muzeu v Krnově. Expozice přibližuje historii, výrobu i současnost populární české hračky, s níž si děvčátka i chlapci hrají od roku 1976.

A už to je osmicentimetrová figurka výpravčího, zedníka, automechanika, kuchaře, zdravotní sestřičky, nikdy nechybí doplňky, které jsou nutné pro jejich profesi. Ikonická kvalitní hračka tak rozvíjí fantazii, jemnou motoriku a seznamuje děti s reálným světem.  A Igráčkův svět se neustále rozrůstá, v současnosti obsahuje stovky typů figurek doplněných o pestré příslušenství.

Ve Flemmichově vile uvidíte největší sbírku původních i současných postaviček. Vybrané typy, pokud vás nebo vaše děti okouzlí, si tu také koupíte. Najdete zde dvě unikátní neprodejné figurky vytvořené historikem a modelářem Miroslavem Svobodou. Ten speciálně pro tuto výstavu vyrobil postavičky architekta Leopolda Bauera (krnovského rodáka) a významnou osobnost saského vévodu z doby třicetileté války Jana Jiřího Krnovského. Kromě unikátních figurek je tu vystavena speciální edice Igráčků – fanoušků, vydaná těsně před letošním Mistrovství světa v hokeji. Na přední části jejich trikotu mají velký státní znak a na zádech nápis ČEŠI DO TOHO. Součástí expozice bude mimo jiné soutěž o ceny, dětská herna s Igráčky a možnost zazávodit si na autodráze Ites.

Výstava, kterou pořádá Inspirace Zlín ve spolupráci s Městským muzeem Krnov, českým výrobcem hraček EFKO a Technickým muzeem Brno, potrvá do 1. září 2024.