Bavte se s Novopláňským srdcohraním na koupališti

Bavte se s Novopláňským srdcohraním na koupališti

09.07.2024 | Letní aktivity
Další ročník Novopláňského srdcohraní na koupališti v Nové Pláni si užijete od pátku 12. do neděle 14. července 2024. Festival otevře v pátek v 17 hodin zlínská kapela Leon, která na sebe v hudebním světě upozorňuje zdařilými autorskými písničkami. Mezi ty nejvýraznější rozhodně patří Tancuj, Najdi svůj tón, Spojení, Sex léčí, Pantomima nebo Chemie. Tato tříčlenná formace svůj první singl vydala již v roce 2016 a aktuálně hraje ve složení Marek Švanda – zpěv, kytara, klávesy, David Šenkeřík – bicí a Martin Glausch – baskytara. Sami o sobě tvrdí, že „vždycky chtěli něco světu říct a dokázat“. Bavit se budete i s pražskou kapelou Prudič Band a po duši vás jistě pohladí písničkář Vlasta Redl, jehož texty jej - navzdory všem snahám vymykat se jakémukoli zaškatulkování - řadí mezi "folkaře", ať už poetikou, či snahou o společenský a duchovní přesah.
Večer zakončí Malone pětičlenná skupina z Hradce Králové Malone, jejichž cílem je od začátku založit popovou kapelu, do které „propašují“ všechny své hudební experimenty s alternativními žánry, které milují. V textech se objevují i jiná témata než jen láska, která Malone navíc rádi podávají s pořádnou dávku sarkasmu.
V sobotu se můžete těšit na folk-trampskou-country skupinu z Opavy 5 pod nulou. A pak se budete bavit
při zábavné a sarkastické stand-up komedii divadla Kam jdeš Válka Roseových nebude! Režisér a bývalý ředitel zlínské scény Petr Michálek se inspiroval vlastní zkušeností a napsal hru pro sebe a svou ženu Kateřinu Liďákovou. Neděle je určena dětem. Od 15 hodin začíná Pohádkové divadlo.