Fajné léto prožijete v rýmařovské textilce

Fajné léto prožijete v rýmařovské textilce

13.08.2024 | Letní aktivity
V areálu budovy textilky Hedva Český brokát v Rýmařově se v sobotu 17. srpna 2024 koná Fajné léto 2024. Začne v 10 hodin řemeslným jarmarkem, na kterém nebudou chybět výtvarné workshopy, malování na obličej, kolotoč, skákací hrad i občerstvení. Dopoledne se uskuteční dvě komentované prohlídky expozice textilnictví a provozu textilky s herci, kteří návštěvníky seznámí s historií tohoto podniku v roli jeho zakladatelů. Vedoucí textilky Martina Kohoutková pak zavede návštěvníky do provozu tkalcovny.
Odpolední program zahájí dvě vernisáže výstav - fotografií Miroslava Zemana Život na vsi s úvodním slova Jindřicha Štreita, výstavu šátků Rozkvetlá krása uvede Martina Kohoutková. V programu je rovněž odhalení pamětní desky prvorepublikovému rýmařovskému architektu a staviteli Franze Plachta na budově Vily Marie, kterou Placht postavil pro zakladatele textilky. Ani děti se nebudou nudit. Klaun Nešika vystoupí se svým programem s písničkami a balónky a v napínavém příběhu plném pirátů. Fajne léto v Rýmařově uzavřou vystoupení kapel AV BLUES & SWING a COKOLIVE.
Při nepřízni počasí se program uskuteční v budově Hedvy Český Brokát. Akce probíhá v rámci programu Technotrasa Surová krása.