Poznejte zmizelý i současný Hrubý Jeseník

Poznejte zmizelý i současný Hrubý Jeseník

06.10.2021 | Ostatní
Obraz nejvyššího moravsko-slezského pohoří z dob, kdy ze stěn shlížela tvář starého mocnáře a později prvního československého prezidenta, přináší fotografická výstava Vlastivědného muzea Jesenicka Zmizelý Hrubý Jeseník ve Vodní tvrzi v Jeseníku.

Obraz nejvyššího moravsko-slezského pohoří z dob, kdy ze stěn shlížela tvář starého mocnáře a později prvního československého prezidenta, přináší fotografická výstava Vlastivědného muzea Jesenicka Zmizelý Hrubý Jeseníkve Vodní tvrzi v Jeseníku.

Několik desítek unikátních archivních snímků z muzejních sbírek i od soukromých sběratelů je navíc pomocí moderní techniky doplněno současnými fotografiemi. Sami tak posoudíte nakolik se dané místo změnilo. Výstavou provází tři zvířecí společníci symbolizující geomorfologické členění Hrubého Jeseníku. Do Pradědské hornatiny se vypravíte s kamzíkem horským, Keprnickou hornatinu poznáte s tetřívkem obecným a hvozdy Medvědské hornatiny s dávným obyvatelem těchto hor medvědem hnědým. Výstava je přístupná každý den mimo pondělí od 9 do 17 hodin a potrvá do 2. ledna 2022.