Šermíře a loupežníky potkáte na Sovinci

Šermíře a loupežníky potkáte na Sovinci

12.10.2021 | Ostatní
Na šermířské povídky a loupežnické příběhy, které vždy neskončí katovou sekerou, se těšte o víkendu 16. a 17. října 2021 na hradu Sovinci

Na šermířské povídky a loupežnické příběhy, které vždy neskončí katovou sekerou, se těšte o víkendu 16. a 17. října 2021 na hradu Sovinci. Po oba dny jsou jeho brány i expozice otevřeny od 9 do17.30 hodin.

V programu Zbojnické balady se představí šermíři z Prahy Bibis spiritus s obnovenou premiérou šermířské pověsti Valdštejnova smrt. Skupina historického šermu Malberg předvede premiéru šermířského příběhu Otázka cti. Těšit se můžete na pásmo nelítostných gotických soubojů různými typy zbraní a středověké tance skupiny Malartes. Divadelní a šermířská společnost Allegros zve na oblíbené šermířské pohádky Popelák a Pepouš či Loupežnickou pohádku. Pro nejmenší diváky je určena Pohádka z kufru či O veliké řepě. Uvidíte i sokolnické ukázky výcviku a příletů dravých ptáků, kovářské řemeslo představí mistr Jakub a setkáte se s lapky a kapsáři při práci na loupežnické stezce.