Nezapomeňte na svatého Martina

Nezapomeňte na svatého Martina

09.11.2021 | Ostatní
Svatý Martin a tradiční svatomartinská husa jsou tu!
Hledat Martina a jeho koně se vydejte s potomky v pátek 12. listopadu 2021 v Rýmařově. Akce se uskuteční u střediska volného času od 16.30 hodin. Vezměte si lampičky či lampiony. Můžete se těšit na Martina, jeho koně, který vás i povozí, na divadlo, lampionový průvod s Martinem, zvířátka, vyrábění a také na svatomartinské rohlíčky.
Svatomartinské menu se vším všudy si vychutnáte v sobotu 13. listopadu 2021 ve Wiener Kaffeehaus Restaurant v Jeseníku. Čtyřchodové svatomartinské menu je spojené s řízenou degustací sedmi vzorků mladého vína. Rezervace je nutná předem.
Obec Horní Město ve spolupráci s Bistrem Sport zve na tradiční Svatomartinské hody 13. a 14. listopadu 2021 od 11 hodin ve školní jídelně. Čeká vás drůbeží paštika s mandlí, brusinkovou redukcí a meruňkovo-tymiánovou omáčkou, tradiční svatomartinský husí kaldoun, konfitované husí stehýnko, karamelizované červené zelí a karlovarský knedlík. Sladkou tečkou bude staročeský medovník. Těšit se můžete i na svatomartinská vína z rodinného vinařství Přítulky.
Fotografie
Záznam není přeložen
Záznam není přeložen