Milovníky jídla čeká Sovinecké hodování

Milovníky jídla čeká Sovinecké hodování

20.09.2022 | Ostatní
Hrad Sovinec je spojen nejen se šermíři, divadly a tanečnicemi, ale i s výborným jídlem. Během víkendové akce Sovinecké hodování, která se koná 24. a 25. září 2022, si užijete bohatý kulturní program spojený s ochutnávkami různých specialit.
Třeba si dáte bramboračku s lesními hřiby nebo smetanovou cibulačku, pikantní dršťkovou či Sovineckého flamendra, grilovanou krkovici a kuřecí maso na houbách, telecí řízek, kuřecí po havířsku, domácí švestkové knedlíky, sýrové variace s brusinkový dipem, grilovaná žebra, koleno na pivu. Hradní kuchyně toho nabídne mnohem více...

Kromě víkendového programu se uskuteční každých 30 minut klasické prohlídky s průvodci v dobových kostýmech. V rámci vstupného na víkendovou akci a víkendový program si můžete projít základní nebo vnější okruh či trasu určenou i pro menší děti – práčata. Součástí programu bude oblíbený Sovinecký rébus, kde si zábavnou formou ověříte, co jste se o hradě dozvěděli. Hrad oživí stánky s keramikou, kožedělný stánek a výrobky dalších řemesel. Kovářskému řemeslu se přiučíte u kováře Jardy.