Svatý Martin i tradiční husí hody jsou zde

Svatý Martin i tradiční husí hody jsou zde

08.11.2022 | Ostatní
Svatý Martina přijede na koni do Krnova v neděli 13. listopadu 2022. Potkat do můžete po 11 hodině u farního kostela, zasvěceného tomuto vojáku z římské provincie Pannonie - dnešního Maďarska. Na poutní mši, která bude jeho příjezdu předcházet, zazní Missa Brevis od současného nizozemského skladatele Jacoba de Haana. Nastudoval ji chrámový sbor pod vedením Václava Mičky. Chybět nebudou ochutnávky svatomartinského vína a tradičních perníčků.

Husí pochoutky připraví od čtvrtka 10. do neděle 13. listopadu Restaurace a kavárna Turistických známek v Rýmařově. Laskominky z husy, krůty i kačeny nabídnou v tomto termínu rovněž Na Volárně v Roudně. Vyzkoušet můžete třeba husí prsa na medu, kachní stehno s červeným zelím a mnoho dalšího. Jako sladkou tečku si dáte třeba babiččin jablkový štrúdl s ořechy a šlehačkou.

Na svatomartinské huse si od pátku 11. do neděle 13. listopadu pochutnáte v Moravskoslezském Kočově. V nabídce bude tradiční husí kaldoun, konfitované husí stehno, pečena kachna a další dobroty. A také Svatomartinská vína z Vinařství Přítulky ročník 2022.