Na výlet se vydejte na hrad, do galerie nebo jen tak do hor

Na výlet se vydejte na hrad, do galerie nebo jen tak do hor

15.11.2022 | Ostatní
V době státního svátku si v Jeseníkách užijete krásnou podzimní atmosféru. Mimořádné prohlídky hradu Sovinec jsou připraveny ve dnech 17. až 20. listopadu 2022. Otevřeno bude od 9 do 16 hodin a po hradu s průvodcem se můžete vydat vždy v celou hodinu. Ve 13 hodin začne speciální prohlídka Pro práčata, která je určena dětem. Po ukončení prohlídky máte volný vstup na věž s překrásnou vyhlídkou na okolí a na všechny nádvoří a exteriéry hradu. Hrad si můžete projít také sami bez průvodce.

Stavit se můžete také v nedaleké Pradědově galerii U Halouzků v Jiříkově. Ve čtvrtek 17. listopadu je otevřeno od 9 do 18 hodin. Prohlédnete si neuvěřitelné dřevěné artefakty a pak si u kachlových kamen dáte třeba kávu, čaj a zákusek. Galerie je jinak přístupná až do konce roku od 9 do 17 hodin každý den kromě pondělí a úterý.

V Úvalně se v pátek 18. listopadu 2022 koná tradiční akcie Slavnosti světlušek. Od 17 hodin projde osvětlený průvod k bludnému balvanu, pak na zahradu Fary, kde bude připraven táborák, ohňostroj, čaj a pro dospělé svařák.

Fotografie
Záznam není přeložen
Záznam není přeložen