Seznamte se s osudy neobyčejných lidí z vosku

Seznamte se s osudy neobyčejných lidí z vosku

07.03.2023 | Ostatní
Netradiční výstavu voskových figurín uvidíte od úterý 7. do neděle 12. března 2023 v Rýmařově. Waxmuzeum lidských kuriozit představuje osudy lidí, jejichž vzhled byl prapodivnou hříčkou přírody. Lidé se jich stranili, ale současně je jejich zvláštnosti přitahovaly.

Seznámíte se s beznohým akrobatem Johnnym Eckem nebo čínským obrem Chang Wo Gowem, který měřil 245 centimetrů a vážil 180 kilogramů. Celou Evropu procestovala v 17. století italská siamská dvojčata Lazarus a Johannes Colloredovi. Ve  francouzských cirkusech proslul jako muž se psí tváří Fjodor Jevtichev. Na plnovous byla zase hrdá Clamentine Deleit, která ve Francii provozovala kavárnu U vousaté dámy. Exponátů najdete v rýmařovském Středisku volného času mnohem více. Zamyslet se můžete nad neobyčejnými osudy těchto lidí i nad tím, jak se dokázali se svým postižením vyrovnat.

Všechny exponáty byly vytvořeny podle historických pramenů, při výrobě se použily pravé lidské vlasy a lékařské oční implantáty, proto sochy působí dokonale živým dojmem.