Ukliďme Česko – ukliďme Jeseníky

Ukliďme Česko – ukliďme Jeseníky

24.03.2023 | Ostatní
Jaro je doba, kdy se po dlouhé zimě dělá v domácnostech generální úklid. Vysmýčí se všechny kouty, umyjí okna, maluje se. A stejně tak to po měsících plných sněhu, mrazu, větru, ledu potřebuje příroda. Pravda, v ní se nemusí malovat, ale určitě jí pomůžeme tím, když z ní odneseme všechno, co prostě do lesů, na louky a do hor nepatří.
A nebudeme na to sami. Už třetí rok se můžeme zapojit do úklidu společně s Euroregionem Praděd a společností Actea.

Stačí, když od pátku 7. dubna do pondělí 10. dubna 2023 na své velikonoční procházce po Jeseníkách posbíráme vše, co do přírody nepatří. Ať jsou to plasty, plechovky, papíry a další odpad. Sice budeme uklízet nepořádek po někom, kdo si prostě Jeseníků neváží a neumí se v nich chovat, ale určitě nám uklizená místa přispějí k pohodové jarní náladě.

Loni dobrovolníci odnesli ze svých výletů nejeden plný pytel nejrůznějšího odpadu. A občas se nad tím, co našli, nestačili divit. Pokud se budete chtít svými letošními úlovky pochlubit, pak jejich fotografie pošlete na maily do Euroregionu Praděd nebo Actei, či je zveřejněte na jejich Facebooku. A ještě něco… Díky za vaši pomoc!