Velikonoce po zámecku

Velikonoce po zámecku

04.04.2023 | Ostatní
Velikonoční prohlídku zámku Hošťálkovy a jarmark si užijete v pátek 7. dubna 2023 od 9 do 16 hodin. Připraven je zábavný den se Společenstvím Severských pánů, stánky s velikonočním i jiným zbožím, občerstvení, projížďky na koních a tradiční komentované prohlídky zámku. Poslední komentovaná prohlídka začíná v 16 hodin.

Nedaleký zámek v obci Dívčí Hrad nabízí novou výstavu papírových hradů a zámků a expozici o řádu Maltézských rytířů, která je zapůjčená z Českých Budějovic. Uvidíte rovněž muzeum plyšáků z pohádek, nábytek a retro předměty. V dubnu je otevřeno o víkendech od 10 do 16 hodin.

Velikonočně vyzdobené interiéry zámku vás čekají od čtvrtku 6. do pondělí 10. dubna na zámku Jánský Vrch v Javorníku. V sobotu 8. dubna navíc uvidíte velikonoční zvyky, ukázku zdobení kraslic a perníků, ochutnáte tradiční velikonoční pokrm. Na památku získáte velikonoční zámecké razítko. Pro děti je určeno hledání vajíček ve francouzské zahradě s odměnou pro úspěšné hledače. Velikonoční kvízovou hru v zámeckém parku  si zahrajete už nyní až do 14. dubna. Mapku získáte v pokladně zámku. Vstup je volný.