Do království turistických známek
25.07.2023 | Ostatní
Patříte k fandům, kteří si z výletů odnášejí na památku kulatou vypalovanou plaketu? Nebo si ji jen občas koupíte, aby vám připomínala výjimečný zážitek? Ať je to jakkoliv, více o těchto dřevěných suvenýrech zjistíte v Návštěvnickém centru a muzeu turistických známek v Rýmařově. Nachází se přímo v sídle firmy, která je vyrábí a otevřeno tu mají v době prázdnin každý den od 9 do 17 hodin.
Uvidíte zde nejen kompletní sbírku českých a zahraničních turistických známek, ale i další zajímavosti. Například můžete sledovat, jak se na kolečko vypaluje motiv některého vyhledávaného turistického cíle. A od pondělí do pátku si odnesete třeba tričko s vaší oblíbenou známkou. Určitě vás zaujme expozice 3D Česko či jedinečná 3D mapa Jeseníků. A jen pro zajímavost, vydaných je už přes 2850 turistických, 2 760 výročních a téměř 300 prémiových známek. Takže v muzeu strávíte jejich prohlížením nemalou chvilku.
Občerstvit se při tom můžete v restauraci s kavárnou. Každý den zde vaří dvě polévky a minimálně tři obědová menu. Stálému lístku dominuje svíčková a domácí borůvkové knedlíky z jesenických borůvek. Ke Svijanskému mázu patří grilované koleno či marinovaná žebra, ke kávě z olomoucké pražírny vám zase nabídnou domácí dort, štrúdl či zákusek.
Uvidíte zde nejen kompletní sbírku českých a zahraničních turistických známek, ale i další zajímavosti. Například můžete sledovat, jak se na kolečko vypaluje motiv některého vyhledávaného turistického cíle. A od pondělí do pátku si odnesete třeba tričko s vaší oblíbenou známkou. Určitě vás zaujme expozice 3D Česko či jedinečná 3D mapa Jeseníků. A jen pro zajímavost, vydaných je už přes 2850 turistických, 2 760 výročních a téměř 300 prémiových známek. Takže v muzeu strávíte jejich prohlížením nemalou chvilku.
Občerstvit se při tom můžete v restauraci s kavárnou. Každý den zde vaří dvě polévky a minimálně tři obědová menu. Stálému lístku dominuje svíčková a domácí borůvkové knedlíky z jesenických borůvek. Ke Svijanskému mázu patří grilované koleno či marinovaná žebra, ke kávě z olomoucké pražírny vám zase nabídnou domácí dort, štrúdl či zákusek.