Setkejte se s díly Adrieny Šimotové a Jindřicha Štreita

Setkejte se s díly Adrieny Šimotové a Jindřicha Štreita

27.02.2024 | Ostatní
Městské muzeum Rýmařov a Galerie Octopus zve na výstavu Adrieny Šimotové a Jindřicha Štreita s názvem Společná setká(vá)ní, která se koná od 2. března do 28. dubna 2024. Vernisáž výstavy začne v sobotu 2. března v 16 hodin.
Muzeum se otevře po čtyřech měsících, kdy bylo pro veřejnost uzavřeno kvůli renovaci prostor stálých expozic. Nenechte si ujít tuto příležitost a také možnost prohlédnout si mimořádnou výstavu kreseb, grafik a fotografií dvou pozoruhodných osobností, jedné z nejvýznamnějších českých umělkyň Adrieny Šimotové a mezinárodně uznávaného sovineckého fotografa Jindřicha Štreita. Oba pojilo dlouholeté přátelství, jak na výstavě doloží soubor vystavených fotografií, jež budou představeny vůbec poprvé, a dosud neprezentovaný soubor kreseb a grafik. Výstavu zahájí představitel Nadačního fondu Adrieny Šimotové a Jiřího Johna Pavel Brunclík a Jindřich Štreit.
Adriena Šimotová žila v letech 1926 až 2014. Byla členkou skupiny UB 12 a Umělecké besedy. Je nositelkou řady významných českých a zahraničních vyznamenání a cen. Její díla najdete například v muzeích ve Vídni, Paříži, Kjótu, Soulu, Florencii a samozřejmě v Národní galerii v Praze.