Oslavte vodu v Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku

Oslavte vodu v Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku

12.03.2024 | Ostatní
Voda je úžasným darem přírody a nepostradatelnou součástí života. Je to zázrak, který si zaslouží naši úctu a vděk. V Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku máte jedinečnou příležitost prožít od 18. do 24. března 2024 Týden vody, který se koná v rámci Světového dne vody, nabitý přednáškami, koncerty, výlety a dalšími atrakcemi.
V pondělí 18. března zajděte na film o Vincenzi Priessnitzovi. Uvidíte inspirativní příběh zakladatele prvního vodoléčebného ústavu na světě a objevíte jeho inovativní léčebné metody. Více o účincích slavného Priessnitzova zábalu, který se stal symbolem lázní v Jeseníkách, zjistíte v úterý 19. března na přednášce Cesta ke zdraví a síla vody. Praktickou prezentaci této metody zhlédnete následující den v hale sanatoria.

Program plný zábavy a poznání Kudy teče voda ve středu 20. března provede nejmenší návštěvníky světem vody a jejího významu. Na přednášce o obnově a správcování jesenických pramenů se Tomáš Hradil podělí o své znalosti a zkušenosti s obnovou a údržbou pramenů v regionu, což je důležité pro zachování vodních zdrojů v krajině ve čtvrtek 21. března. Beseda o vodě a jejích tajemstvích Géniové živé vody s Jiřím Glabazňou a vědkyní Dianou Sisswarton vás čeká v pátek 22. března.

Dobrodružství na dalekém severu prostřednictvím vyprávění cestovatele Libora Turka s názvem Vodstvo a vodopády v Kanadě prožijete v sobotu 23. března.  V tento den vás čekají rovněž Vodní rituály, kdy dojde k požehnání pramenů. V neděli 24. března se vydejte na výlet na stezku Živé vody. Dopřejte si zážitek z přírody a krás Jesenicka během túry po naučné stezce, která vás seznámí s místními léčivými prameny, rozvojem lázeňství na Jesenicku a osobou Vincenze Priessnitze. Večer v Zrcadlovém sále si užijete koncert písní o vodě, lázních i Jeseníkách.