Nuda o svátcích jara nehrozí

Nuda o svátcích jara nehrozí

26.03.2024 | Ostatní
Předpovědi počasí zatím slibují od Velkého pátku 29. března do Velikonočního pondělí 1. dubna 2024 slunečné svátky jara. Prožít je můžete třeba v Poutním kostele Panny Marie Sedmibolestné na Cvilíně v Krnově. Otevřený bude po celé svátky.
Velikonoce v Rýmařově začínají ve čtvrtek 28. března 2024 na náměstí Míru od 9 hodin Farmářským jarmarkem. Děti se od 9.30 hodin budou bavit na procházce s názvem Co se to klube? Připraveno je pletení pomlázek, malování kraslic, Slepičí pohádka, Kouzelnický workshop a koncert.
Velikonoční prohlídky a jarmark na Zámku Hošťálkovy připravili na Veliký pátek 29. března 2024. Čekají vás stánky s velikonočním zbožím, projížďky na koních, dokonce i rýžování zlata. Akce se bude konat od 9 do 16 hodin. Nebude chybět ani občerstvení. Také Horské lázně Karlova Studánka pořádají na Veliký pátek Velikonoční jarmark s projížďkami na koni a koncertem Milana Bátora, který zahraje skladby Beatles.
Prohlédnout si od pátku 29. do neděle 31. března lze zámek ve Slezských Rudolticích, který letos slaví dvacátou sezonu. Jeho brány se otevřou každý den od 10 do 14 hodin.
V Úvalně máte možnost od pátku do pondělí navštívit rozhlednu Hanse Kudlicha, Rychtu a retro muzeum. Vše je otevřeno od 10 do 17 hodin. Za zvířátky se vydejte do Afrického muzea v Holčovicích - Jelení, kde kromě muzea uvidíte zoopark, a pak zamiřte po naučné stezce k rozhledně.
Půtky a šarvátky, dobové tance i velikonoční zvyky uvidíte od 29. března do 1. dubna 2024 na hradě Sovinec na akci Velikonoce na hradě.