Turistickou sezonu zahajte prohlídkou památek v Krnově

Turistickou sezonu zahajte prohlídkou památek v Krnově

14.05.2024 | Ostatní

Den otevřených památek každoročně zahajuje turistickou sezonu v Krnově. V sobotu 18. května 2024 můžete navštívit Městské muzeum Krnov s výstavami Heliodor Píka a čs. zahraniční odboj na východní frontě a My čtyři. Vystoupat na 67 metrů vysokou věž kostela sv. Martina a nahlédnout dobytu věžného, který plnil funkci městského strážného a dohlížel až do roku 1900 na bezpečí obyvatel města.
V kostele sv. Benedikta vás čeká prohlídka s výkladem jeho historie i sakristie s audioprůvodcem. Krnovská synagoga nabídne stálé expozice Židovských průmyslníků, možnost vystoupat do věže synagogy a výstavy Děvčata z pokoje 28 o životě několika mladých židovských děvčat, vězněných v terezínském ghettu i Fotografie Krnova zachycené objektivem krnovského rodáka Vladimíra Vocelky.
Radniční věž vás čeká v 13.30. V případě většího zájmu se uskuteční druhá prohlídka ve 14 hodin. Připravena je komentovaná prohlídka nové expozice k historii krnovských radnic, panelová výstava věnována textilnictví a možnost vyrazit si Krnovský groš.
Kostel sv. Ducha nabízí v 9 a v 10 hodin komentovanou prohlídku s poslechem krnovských varhan. V Městském divadle Krnov v 11 hodin nahlédnete s průvodcem také do technického zázemí a zázemí pro účinkující. Kostel Narození Panny Marie se otevře v 10 do 12 hodin a od 14 do 17 hodin. Bohatá výzdoba kostela pochází z šedesátých let 18. století. Fresková výzdoba od malíře Josefa Sterna, byla v osmdesátých létech 19. století přemalovaná malířem Duchoslavem. V Evangelickém kostele se ve 12 hodin uskuteční komentovaná prohlídka. Opět bude možnost vystoupat do věže kostela a zazvonit si na zvon. Možná vás bude čekat i nějaké překvapení, ale to se uvidíte až v sobotu 18. května.
Nudit se nebudete ani v krnovském turistickém informačním centru (TIC), které bude otevřeno o víkendu od 9 do 13 hodin. Nabídnou vám zde Questy (hledačky), kdy si zábavnou formou projdete historické centrum města. S audioprůvodcem si užijete komentovanou prohlídku historického jádra města se sluchátkem. Zapůjčit lze také koloběžky, elektrokola nebo disky na diskgolf.
Zahrát si můžete o turistický deník. K jeho získání je třeba navštívit čtyři atraktivity. Návštěvu doložíte v TIC fotografií v mobilu z interiéru památek nebo herní kartičkou, kterou získáte v infocentru. Deník si můžete v rámci této akce vyzvednout v sobotu do 13 a v neděli 19. května mezi 9 a 13 hodinou. A poslední šance bude v pondělí 20. května od 8 do 17 hodin.