Za kulturou se vydejte na Rýmařovsko

Za kulturou se vydejte na Rýmařovsko

21.05.2024 | Ostatní
Zajímavě můžete tento víkend prožít na Rýmařovsku. V pátek 24. května 2024 se v rýmařovské muzeu koná Muzejní noc – sochařská. Program pro děti začne bublinovou show u sousoší Čarokruhu hub v parku u Střediska volného času. K vybraným sochám ve městě se vydáte od Čarokruhu hub v 19 hodin. Na procházce se dozvíte nejednu zajímavost o těchto dílech. Prohlídka nové muzejní expozice v budově Městského muzea Rýmařov je plánovaná od 20 hodin a ve 21.30 uvidíte na náměstí Míru film Jana Hřebejka Pupendo, který se bude promítat na fasádu radnice. Při nepřízni počasí se program odehraje v budově Městského muzea Rýmařov.
Multižánrový umělecký festival pod širým nebem JES ART se koná v Kempu Indiana v Janovicích u Rýmařova v sobotu 25. května od 10 hodin. Čeká vás výstava umění, řemesel a přehlídka uměleckých workshopů pod širým nebem od autorů nejen z podhůří Jeseníků. Těšit se můžete na hudbu, tanec, autorské čtení i ukázky uměleckých činností. Pohádkový svět čarodějky Dobromily zažijete od 10 hodin, v 15.30 se setkáte s Beou Dostálovou a v 16.30 se Zdeňkem Hlávkou. Vstup na festival je zdarma.
ZUŠ Rýmařov zve v sobotu 25. května na akci "Živly". Od 14 do 18 hodin v parku u Turistických známek v Rýmařově si užijete piknik, tanec, divadlo, výtvarné a hudební dílny, výstavu a sólová hudební vystoupení. Za nepříznivého počasí se akce koná v budovách ZUŠ.