Fantastická přehlídka historických automobilů opět projede Jeseníky

Fantastická přehlídka historických automobilů opět projede Jeseníky

05.09.2024 | Ostatní
S automobily veterány a jejich milovníky se potkáte během 24. ročníku Podhorské jízdy veteránů Trofeo Niké Jeseníky, která se koná o víkendu 13. až 15. září 2024. Motem akce je i letos slogan – Zpomal a rozhlédni se.
Jízda plná pohody, absolutního relaxu a samozřejmě toulání kouzelnou krajinou Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje, to je oblíbená veteránská akce Trofeo Niké Jeseníky. V Jeseníkách můžete veterány na čtyřech kolech obdivovat v sobotu 14. září 2024 ve Vrbně pod Pradědem u kostela sv. Michaela Archanděla. Poté se kolona vydá do Jeseníku a jeho vyhlášených Priessnitzových léčebných lázní, aby vzdala hold fenoménu přírodního léčitelství, rodišti guru světové hydroterapie Vincenze Preissnitze. I hosté Lipová lázní se budou moci kochat nejen naleštěnými dědečky a pradědečky automobily, ale i dobovými kostýmy jejich posádek. Odtud kolona zamíří do Ludvíkova.
V neděli 15. září vede trasa účastníků z Malé Morávky přes Ovčárnu do Karlovy Studánky, takže i tady se návštěvníkům Jeseníků naskytne nejeden mimořádný pohled a zážitek. V Hudební hale navíc zazní od 14 hodin koncert Andrei Kalivodové, Martina Maxy a smyčcového orchestru Jeseník s názvem Zpomal a rozhlédni se.
Letošní jízda se jede na počest Karla Lopraise a jeho 75. narozenin In memoriam