Svatováclavský koncert v Bruntále letos obohatí prohlídka zimní kaple

Svatováclavský koncert v Bruntále letos obohatí prohlídka zimní kaple

25.09.2024 | Ostatní
Letošní Svatováclavský koncert dvou pěveckých sborů se uskuteční v sobotu 28. září 2024 od 15 hodin v kostele u Kobylího rybníka v Bruntále. Smíšený pěvecký sbor Bruntál kromě chorálu Svatý Václave zazpívá další skladby českých i zahraničních autorů, a to jak a capella, tak s instrumentálním doprovodem. Dirigovat bude Jiří Šikula.
Smíšený pěvecký sbor dospělých Vox montana, sbor existující pod Základní uměleckou školou v Rýmařově, předvede svůj program pod taktovkou Jiřího Taufera. I tento sbor zde předvede svůj program. Na závěr slavnostního koncertu zazní skladby v podání obou sborů.
Po skončení koncertu budou pro zájemce zpřístupněny prostory kostela, kam se lidé běžně nedostanou. Jedná se zejména o prostor pod kostelem zvaný zimní kaple. Prohlídku doplní o informace člen Klubu za starý Bruntál Pavel Rapušák. V rámci této výjimečné prohlídky se lidé budou moci zúčastnit ankety, jak prostor této kaple využít. K nahlédnutí budou rovněž knihy narození, svateb a úmrtí ze čtyřicátých a padesátých let.